Gender Reveal Fire

Een pyrotechnisch apparaat op een gender reveal party veroorzaakte een van de bosbranden in Californië, die meer dan 8600 hectare verbrandden.

Bron: CNN

Een “rookgenererend pyrotechnisch apparaat” dat op het feest werd gebruikt, leidde tot de El Dorado-brand in San Bernardino County, zei Cal Fire in een persbericht.
De brand begon zaterdag om 10:23 uur in het El Dorado Ranch Park in Yucaipa en verspreidde zich later van het park naar het noorden naar Yucaipa Ridge. De brand is sinds maandag uitgegroeid tot 8600 hectare en is volgens het San Bernardino National Forest slechts voor 7% onder controle.

 

Video van het feest legt een chaotische scène vast

Gender Reveal Fire source: CNN

Een bewakingsvideo van het gezelschap toonde een stel met een aantal kinderen dat het gras in liep aan de rand van het El Dorado Ranch Park in Yucaipa. Een andere persoon is te zien in de video die het apparaat lijkt te verlichten. Kort daarna is de familie vluchtend en klauterend te zien en grijpen ze naar waterflessen terwijl de vlammen groeien.
“Het is echt een tragedie, het is triest. Ze hoopten zich de dag op een andere manier te herinneren”, zei CalFire-onderzoeker Capt. Bennet Milloy voegt daaraan toe dat meer dan 80% van de branden wordt veroorzaakt door mensen en dat mensen meer bewust moeten zijn van hun omgeving. “Je moet extra voorzichtig zijn, want je zou aansprakelijk kunnen zijn.”

Populaire toeristische bestemming

El Dorado Ranch Park is een populaire bestemming voor herfstfoto’s, omdat de wilde grassen goudkleurig worden en een prachtige achtergrond vormen, vertelde Milloy aan CNN. Helaas, omdat de borstel uitdroogt, is hij ook een uitzonderlijke tondel voor bosbranden.
Brandweerlieden hebben geweigerd de video aan CNN vrij te geven, onder vermelding van het feit dat het een lopend onderzoek is.
Volgens Milloy hebben de betrokkenen bij de gender reveal party, inclusief de persoon die het apparaat in gang heeft gezet, de familie en de persoon die foto’s maakt, samengewerkt met brandweerlieden.
Als de officier van justitie de zaak vervolgt, is de persoon die het pyrotechnische materiaal heeft aangestoken degene die wordt aangeklaagd, zegt Milloy.
Momenteel hebben brandweerlieden ten minste drie wetten geïdentificeerd die zijn overtreden, waaronder “het land in brand steken” en brandstichting. De mate van roekeloosheid zal bepalen of deze worden ingediend als misdrijf of niet. Op basis daarvan kunnen sancties variëren.

Andere gender reveal parties hebben al eens eerder branden veroorzaakt

Een gender reveal party is een Instagram-vriendelijk evenement dat tijdens de zwangerschap wordt gehouden en waarbij de ouders het geslacht van de baby aan vrienden en familie ‘onthullen’. Die onthulling kan soms de vorm aannemen van een explosie in de kleur blauw voor een jongen of roze voor een meisje.
In 2017 veroorzaakte een gender-onthullingsfeest in Arizona een bosbrand die bijna 47.000 hectare verbrandde en meer dan $ 8 miljoen aan schade veroorzaakte.
De aanstaande vader, een agent van de Amerikaanse grenspatrouille buiten dienst, had het doelwit met de explosieve Tannerite verpakt en erop geschoten met een krachtig geweer. Hij pleitte in 2018 schuldig aan een misdrijf en werd veroordeeld tot vijf jaar proeftijd en veroordeeld tot bijna $ 8,2 miljoen aan restitutie.

Dat is schrikken! Houd je gender reveal feestje veilig en leuk met onze producten

Wat een schrik en vervelende herinnering moeten deze gender reveal parties zijn geweest voor de aanstaande ouders en hun naasten. In onze gender reveal webshop vind je alleen maar 100% veilige gender reveal producten, zoals een zelfgemaakte one-of-a-kind bruisbal of een confetti kanon. Zo weet je zeker dat het een knallend feestje wordt, met alleen maar leuke herinneringen :)!