Zwangerschapscadeaus

Dacht je dat jij een gigantische koopdrang had? Je familie en vrienden lijken net zo gek. Het lijkt alsof ze samen met jou zwanger zijn en veranderen in ware koopmachines. Is je moeder de stad in geweest? Grote kans dat ze het echt niet kon laten om dat ene schattige mutsje of pakje mee te nemen. Voordat je kindje geboren is, heeft hij of zij al een kledingkast waar je u tegen zegt. Het is gelukkig heel lief bedoeld allemaal. Ook als je kindje straks geboren is, wil iedereen graag wat geven. Het klinkt misschien raar, maar het is makkelijk om een lijst op te stellen met wat je nog nodig hebt. Of in ieder geval om duidelijk aan te geven wat je graag wil hebben en wat niet.

Rompertjes, rompertjes en nog meer rompertjes

We vergeten nooit meer het verhaal van een vrouw die was bevallen van een jongetje. Beide ouders zijn redelijk lang en er kwam dan ook een flinke baby uit. Eenmaal thuis kwam er veel visite over de vloer. Hartstikke lief natuurlijk en ze brachten ook allemaal wat mee. Helaas was iedereen erg eensgezind en dachten ze dat een rompertje het altijd wel goed zou doen. Dat klopt over het algemeen ook wel, ware het niet dat zij ongeveer 30 rompertjes had gekregen (niet overdreven) in maat 50 en dat haar baby al 56 cm was. Je kunt je voorstellen hoe het eruit zou hebben gezien als het kindje zo’n rompertje aan had gehad. Een heel lief gebaar, maar je hebt er niks aan en die mensen hebben als het ware hun geld verspild.

Lijstje

Als je op visite komt, wil je niet met lege handen aankomen, maar een cadeau waar je niks aan hebt is ook geen optie. Op internet kun je tegenwoordig lijstjes samenstellen en deze delen met je vrienden en familie. Je vult daar in wat je nodig hebt en hoeveel je ervan nodig hebt. Je familie en vrienden zien meteen met welk cadeau ze jou een plezier kunnen doen. De cadeau’s kunnen natuurlijk variëren van een tientje tot de wat duurdere cadeau’s. Het handige hier aan is dat je familie en vrienden op die lijst kunnen aangeven of ze het gekocht hebben of niet. Zo voorkom je dat iedereen hetzelfde cadeau voor je gaat kopen. Het klinkt misschien een beetje raar en natuurlijk moet iedereen zelf kunnen bepalen wat ze jou cadeau willen doen, maar het kan hen wel helpen. Er zijn genoeg mensen die graag iets willen kopen waar je wat aan hebt, maar geen idee hebben wat ze moeten halen. Voor hen is zo’n lijstje ideaal. Mocht je beste vriend of vriendin al lang wat in zijn of haar gedachte hebben, dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Je moet het zien als een soort richtlijn. Is een lijstje maken niks voor jou? Dan kun je natuurlijk ook aangeven wat je wil als ze er naar vragen. Vragen ze er niet naar, dan zie je het vanzelf wel. Uiteindelijk blijft het een lief gebaar dat je omgeving je graag in de watten legt.