Een 2D echo laten maken

Je hebt een test gedaan en deze was positief: je bent in blijde verwachting! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk kennismaken met je ongeboren kindje. Bij pretecho&zo kun je terecht voor prachtige echo’s. Wij hebben praktijken in Oudenbosch, Breda en Vlaardingen. Op deze unieke beelden hoor je het hartje kloppen en zie je je kindje bewegen. Naast dat dit een magisch moment is, is het ook prettig om te horen of alles goed gaat met je zwangerschap. Daar zijn natuurlijk de medische echo’s voor, maar wij kunnen dat natuurlijk ook zien op de echo. Onze ervaren echoscopisten zijn ook gediplomeerd verloskundige en kunnen al je vragen over je zwangerschap, je ongeboren kindje en de echo beantwoorden. Je kunt bij ons kiezen tussen verschillende mogelijkheden voor het laten maken van een 2D echo:

Vroege 2D echo

Wij bieden de mogelijkheid tot een vroege echo. Dit is mogelijk vanaf 6 weken zwangerschap; eerder is er geen kloppend hartje waar te nemen. Tijdens deze echo bekijken we of de zwangerschap intact is en kan onze echoscopiste jullie gerust stellen en wordt ook een medische blik op de echo en de zwangerschap geworpen.

Korte 2D geslachtsbepaling echo

Ben je 13 weken of al langer zwanger? Dan ben je vast benieuwd of je een zoontje of dochtertje gaat krijgen. Vanaf 13 weken zwangerschap is met een geslachtsbepaling echo te zien of je ongeboren kindje een jongetje of een meisje is. Hierdoor kun je al zo vroeg in de zwangerschap praten over “onze zoon” of “onze dochter”, en dat is natuurlijk erg bijzonder. Na afloop krijg je ook twee zwart-wit foto’s mee. Het kan voorkomen dat je kindje niet mee wil werken tijdens de geslachtsbepaling en op een zodanig onhandige manier ligt, dat het geslacht niet te zien is. Als dit het geval is, en er al betaald is voor deze echo, mag je een week later terugkomen voor een gratis herhaling.

Uitgebreide 2D echo

Tijdens de uitgebreide 2D echo gaan we uitgebreid je kindje bekijken. Alles wat we zien, zoals organen en structuren, benoemen we, zodat jij het ook kunt zien. De beelden zijn van uitstekende kwaliteit! Mochten we opvallende medische bijzonderheden zien, dan melden wij dit. Na afloop krijg je een serie zwart-wit foto’s en het filmpje van de gehele echo digitaal toegestuurd via onze transfer tool. Tijdens de echo zie je bijvoorbeeld je kindje spartelen, happen, slikken of zelfs op zijn of haar duim zuigen en dat is erg bijzonder. Natuurlijk nemen we ook het unieke geluid van het kloppende hartje van je kindje op.

We geven je ook graag nog een goede tip. Kom je met een volle blaas naar de echo, dan is de kans groter dat het lukt! Lijkt het je leuk om je kindje te zien groeien in je buik? Dan kun je kiezen uit verschillende pakketten met meerdere pretecho’s, zoals 3D en 4D echo’s.

Een 2D echo maken: hoe werkt het eigenlijk?

De techniek van echoscopie is lastige natuurkunde, maar we leggen je graag uit hoe het werkt. In onze kennisbank lees je meerover het maken van een 2D echo en hoe het precies werkt.