Boy or girl?

Als de eerste spannende weken van je zwangerschap voorbij zijn, komt voor heel veel mensen de vraag zouden we een zoontje of dochtertje krijgen?! Super spannend natuurlijk. Je gelukkig hoeft niet meer te wachten tot je 20 weken echo. Je kunt namelijk al veel eerder weten of je een jongen of meisje krijgt.

MET HOEVEEL WEKEN KAN IK EEN GESLACHTSBEPALING LATEN DOEN?

Bij pretecho&zo kun je met 13 weken al een geslachtsbepaling laten doen. Dat is al zeven weken eerder! Waarschijnlijk heb je al een medische echo gehad voor je termijnbepaling. Het magische moment van het horen kloppen van het hartje heb je al meegemaakt. Langzaamaan word je toch wel nieuwsgierig: krijg je een jongen of een meisje? Gelukkig kunnen wij je, middels een geslachtsbepaling echo, verlossen van de spanning en je vertellen welk geslacht je kindje heeft! Je hebt bij ons de keuze uit verschillende pretecho’s die je ter geslachtsbepaling, voordat je 20 weken zwanger bent, kunt laten doen:

Online afspraak maken?

Maak afspraak!

 

Staat je gewenste tijd / datum er niet bij? Of heb je een andere vraag of opmerking? Vul dan ons contactformulier in via deze link.

Of bel 0165-729 529.

Geslachtsbepaling echo’s

Een korte 2D geslachtsbepaling echo


Deze echo is puur gericht op het bepalen van het geslacht van je baby. We laten natuurlijk ook het hartje zien en maken een foto van jullie complete kindje. Na afloop krijg je twee zwart-wit foto’s mee.

Uitgebreide 2D geslachtsbepaling echo


Bij deze echo kijken we uitgebreid naar je kindje en benoemen we alle orgaantjes en structuren. Mochten we opvallende medische bijzonderheden zien, dan melden wij dit. Na afloop krijg je een serie zwart-wit foto’s en bewegende beelden toegestuurd via onze transfer tool. Heel bijzonder om je kleintje te zien spartelen en natuurlijk wordt het unieke geluid van het kloppende hartje vastgelegd. Het is erg leuk dat je voor de 20 weken echo je kindje compleet op beeld hebt en ziet bewegen.

Uitgebreide 2-3-4D geslachtsbepaling echo

Bij deze echo wordt er ook uitgebreid naar de baby gekeken. Het is een toevoeging op de uitgebreide 2D echo. Om een realistische blik te werpen, zetten wij de 3D en 4D modus aan. De 3D modus geeft nog scherpere beelden en de 4D modus laat bewegende beelden van je kindje zien in echte roze kleuren. Je ziet in real life wat je baby op dat moment aan het doen is! We sturen een hele serie foto’s en de gehele echo digitaal op met onze transfer tool. Een serie zwart-wit en kleurenfoto’s drukken wij direct voor jullie af.

WANNEER IS HET GESLACHT VAN DE BABY TE ZIEN?

Al vanaf 13 weken is het mogelijk om te zien wat het geslacht van je baby is! Je bent natuurlijk erg nieuwsgierig en je wil graag zo snel mogelijk weten of je een zoon of dochter krijgt. Wij willen je natuurlijk zoveel mogelijk zekerheid kunnen geven. Dit doen we door je kindje aandachtig en van verschillende kanten te bekijken. Bij een zwangerschap van 13 en 14 weken kan het voorkomen dat we vaginaal kijken, dit in verband met de ligging van de baby. Ieder kindje heeft zijn eigen snelheid van ontwikkeling soms is het geslacht wat later te zien. Het is daarom heel lastig om van tevoren te zeggen wanneer de geslachtsbepaling echo van jouw baby het beste plaats kan vinden. Er is altijd een kleine kans dat we het bij 13-14 weken niet direct kunnen zien. Dit heeft met de ontwikkeling of ligging van je kindje te maken. 

          –13-14 weken kun je heel vaak het geslacht van de baby zien (98%)

          –14-15 weken kun je bijna altijd het geslacht zien

          –15-16 weken kun je altijd het geslacht zien

Wij maken gebruik van echografie apparatuur van de beste kwaliteit. Een verloskundige met jarenlange ervaring maakt de echo’s. In onze praktijk hangt daarnaast een ontspannen en gezellige sfeer en je kunt alles met de verloskundige bespreken terwijl je naar de echo’s van je kindje kijkt.

Loading…

IS EEN GESLACHTSBEPALING ECHO BETROUWBAAR?

Als het kindje meewerkt, is met redelijke zekerheid het geslacht van de baby vast te stellen. Je moet dan echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je moet echt 13+0 weken zwanger zijn en geen 12+6 weken;
  • De zwangerschapsduur wordt gerekend vanaf de uitgerekende datum van jouw termijnecho tussen 10-12 weken en dus niet op basis van je laatste menstruatie;
  • Wij begrijpen dat je zo snel mogelijk het geslacht van jullie kindje wilt weten. Echter doen wij geen uitspraken op basis van de NUB theorie.

Lees meer over de NUB theorie

Ligt de baby niet goed of is de geslachtsbepaling door de ontwikkeling van het kindje niet betrouwbaar? Dan kun je natuurlijk kosteloos terugkomen, mits je aan bovenstaande voorwaarden voldeed. Als je toch eerder komt dan 13+0 weken en we geen geslachtsbepaling kunnen doen, geldt de gratis herhaling niet en zullen we een vroege echo in rekening brengen. Indien wij twijfelen aan de door jou gemelde termijn, meten wij de zwangerschapsduur. Aan de hand van die uitkomst bepalen wij of je onder een vroege echo valt of onder de 13 weken geslachtsbepalende echo. Het is dus erg belangrijk dat je zeker weet dat je al 13+0 weken zwanger bent.

We doen echt ons best om het geslacht met de grootst mogelijke zekerheid te bepalen. Dankzij de uitstekende techniek, onze kennis en kunde is de betrouwbaarheid van onze eigen geslachtsbepaling echo bij 13-14 weken meer dan 99,5%. Ondanks dit hoge succespercentage willen we je laten realiseren dat het mogelijk is dat jij bij die 0,5% zit. Het is een minimaal risico, maar het is er wel. Na 14 weken gaat de betrouwbaarheid omhoog.

Een ding is zeker: mooie echobeelden van je kindje kunnen wij altijd laten zien.

Neem voor meer informatie contact met ons op