Een 3D / 4D echo laten maken

Zwanger zijn is voor iedereen anders. De een staat er erg nuchter in, terwijl de ander heel bezorgd is. Of je nu wel of niet druk bezig bent met je zwangerschap, voor iedereen is het leuk om een 3D/4D echo te laten maken. Met deze echo’s kun je je ongeboren kindje zien bewegen! Een 3D / 4D echo is een groot verschil met een 2D echo. Bij een 3D / 4D echo zie je je kindje in volume, in plaats van plat. Om deze reden is de ultieme pretecho dus ook een 3D / 4D echo. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Het verschil tussen een 2D, 3D en 4D echo

Het verschil is eigenlijk heel simpel. Waar je bij een 2D echo “plakjes kijkt” in zwart-wit, zie je zowel bij een 3D echo als bij een 4D echo je baby in kleur en volume. Laat je een 3D echo maken, dan zie je stilstaande beelden van je baby in kleur en volume. Bij een 4D echo voeg je hier eigenlijk een dimensie aan toe; dit zijn bewegende beelden van je baby in kleur en volume! Je bekijkt live HD beelden van je kindje in roze, gladde tinten. Hier hebben wij de beste apparatuur voor, zodat je echo’s ziet van uitstekende kwaliteit. Je ziet precies de ligging van je baby en krijgt al echt een beeld van hoe hij of zij eruit gaat zien. Een 3D of 4D echo is gedurende de gehele zwangerschap mogelijk, maar is het meest optimaal wanneer je tussen de 24 en 30 weken zwanger bent.

Hoe mooi is het als je de groei van je kindje in je buik vast kunt leggen? Het gaat hier niet meer enkel om de geslachtsbepaling. Zo komen later, als je de beelden weer bekijkt, alle herinneringen weer boven. Daarnaast is het erg leuk om deze beelden aan je vrienden en familie te laten zien! Wil je graag meerdere pretecho’s in zowel 2D, 3D als 4D laten maken, dan is het verstandig om eens naar onze pakketten te kijken. Een ervaren verloskundige voer de echo’s uit en beantwoordt graag al je vragen.

Een 3D / 4D echo: hoe werkt het precies?

Echografie is erg ingewikkeld, maar daarom zeker niet minder interessant. Wij begrijpen het goed dat je hier graag meer informatie over wil als je je afvraagt hoe het maken van een 3D of 4D echo in zijn werk gaat. We geven je hier daarom graag meer uitleg over in onze kennisbank.