Woon jij in of in omgeving Zwijndrecht en ben je op zoek naar een goed echografie bureau voor het maken van een pretecho? Lees dan even verder! Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat pretecho&zo nu ook een vestiging heeft geopend in het prachtige Dordrecht! Dit is natuurlijk super goed aan te rijden vanaf Zwijndrecht. Je kunt ons vinden in de Lucina verloskundigenpraktijk, gelegen op het volgende adres:

Adres: H.R. Holst-erf 134 3315 TD Dordrecht

pretecho&zo Dordrecht

 

Verschil tussen een medische echo en een pretecho

Er bestaat een wezenlijk verschil tussen medische echo’s en onze 3D/4D pretecho’s. Tijdens je zwangerschap zijn medische echografieën van cruciaal belang om de gezondheid van je baby te bewaken, wat vanzelfsprekend de hoogste prioriteit heeft. Maar soms is het fijn om in alle rust en zonder medische zorgen te kunnen genieten van de kostbare momenten met je ongeboren kind. Dit is waar onze pretecho’s uitblinken, want hier kun je ontspannen genieten van de bijzondere momenten tijdens je zwangerschap, zonder de klinische benadering van medische echo’s.

Een echo maakt gebruik van geluidsgolven die worden uitgezonden en opgevangen door ons echosysteem. Vervolgens worden deze geluidsgolven omgezet in beelden van je toekomstige kindje.

 

2D pretecho

Vanaf week 8, na je eerste medische echo, tot week 36 heb je de mogelijkheid om een 2D-pretecho te laten uitvoeren, waarbij zwart-witbeelden van je baby worden verkregen, maar zonder de dieptewaarneming.

 

3D pretecho / 4D pretecho

Tussen week 10 en week 36 van je zwangerschap is het mogelijk om een 3D/4D-pretecho te laten maken van je baby. Een 3D-echo onthult diepte en kleur in het beeld, terwijl een 4D-echo een bewegende versie van de 3D-echo is, waarmee je kunt observeren wat je baby precies doet in je baarmoeder. Dit geeft je de kans om speciale momenten vast te leggen, zoals wanneer je baby drinkt, gaapt, duimzuigt of met de navelstreng speelt.

 

Ideale moment voor een 3D pretecho / 4D pretecho

Tot aan de 22e week van je zwangerschap zijn de beelden van je baby nog buitengewoon gedetailleerd. Na deze periode groeit je baby snel en kunnen alleen specifieke delen van je kleintje goed in beeld worden gebracht. Als je overweegt om een vroege 3D/4D echo te laten maken, raden we aan om dit te doen tussen de 10e en 13e week van je zwangerschap. Na deze periode zal je baby namelijk aanzienlijk in lengte toenemen, wat de beeldkwaliteit kan beïnvloeden.

Een vroege 3D/4D echo levert prachtige beelden op van je baby en het zal je verwonderen dat je al vanaf 10 weken zwangerschap een volledig gevormde baby kunt zien, compleet met alle details. Als je zwanger bent van een tweeling, is dit het ideale moment om beide baby’s naast elkaar te zien.

De meest gangbare periode voor een 3D/4D echo ligt tussen de 24e en 28e week van de zwangerschap. Gedurende deze fase ontwikkelt je baby meer onderhuids vet, wat resulteert in een voller ogend gezicht. Met 3D/4D echo’s kun je de volledige groei en ontwikkeling van je baby volgen, en kun je al een prachtig fotoalbum samenstellen voordat je kleintje ter wereld komt.

 

Pretecho’s en zwanger van een tweeling

Indien je in verwachting bent van een tweeling, is het raadzaam om de echo wat eerder te laten maken, tussen de 22e en 24e week. Tevens is het verstandig om voldoende tijd te reserveren voor de echo, aangezien het vastleggen van beelden bij een tweeling enigszins uitdagender kan zijn, gezien er twee baby’s in beeld gebracht dienen te worden.