Wat is een pretecho precies?

Bij pretecho&zo kun je al vanaf 6 weken terecht voor het maken van een pretecho.  Zo kun je dus al in een heel vroeg stadium in de zwangerschap jullie baby’tje zien. Een pretecho is geen medische echo zoals je die kunt laten maken in een ziekenhuis. Vanaf 13 weken kun je bij pretecho&zo een geslachtsbepalings echo laten doen. Je hoeft dus niet meer te wachten tot je 20 weken echo om te weten of je een jongen of meisje krijgt. Wij hebben verschillende pretecho pakketten om in alle stadia van je zwangerschap je baby goed te kunnen bekijken.

 

Verschil 3D pretecho en 4D echo pretecho

Gedurende de hele zwangerschap kun een je 3D pretecho en 4D pretecho laten maken. De meest optimale periode voor deze echo’s ligt tussen de 24-30 weken.

 

Bij een 3D echo zie je stilstaande (foto) beelden met diepte.  De beelden zijn HD LIVE in echte roze tinten. De 3D modus geeft hele scherpe beelden.

Bij een 4D echo zie je bewegende (film) beelden met diepte. De beelden zijn HD LIVE in echte roze tinten. Bij de 4D modus zie je in real life wat je baby’tje op dat moment aan het doen is.

 

Verschil tussen een (medische) 2D echo van je baby en een pretecho

Bij een 2D echo is het welbekende ‘plakjes kijken”.  De echo is in zwart/wit en kan gedurende de gehele zwangerschap.

16 WEKEN 3D / 4D PRETECHO

In het ziekenhuis kun je pas vanaf 20 weken terecht om een medische echo te laten maken.  Bij pretecho&zo kun je al terecht vanaf 6 weken zwangerschap. Hoe leuk is het om dan al het piepkleine begin te zien van wat later jullie baby’tje wordt.

 

Een echo wordt gemaakt via de ‘echokop’ waarmee de echoscopiste van pretecho&zo over je buik gaat. Hierdoor ontstaan er trillingen.  Hoe meer trillingen per seconde, hoe beter het echobeeld. Omdat iedere vrouw verschillend is, zal ook de scherpte van het beeld van een baby verschillend zijn.  Het is hoe dan ook natuurlijk prachtig om je baby’tje te kunnen bekijken op een scherm!