Pretecho&zo in Dordrecht

Sinds kort hebben wij een pretecho&zo vestiging geopend in het mooie Dordrecht! Je kunt ons vinden in Lucina verloskundigenpraktijk op het volgende adres:

H.R. Holst-erf 134
3315 TD Dordrecht

 

Verschil tussen een medische echo en een 3D/4D pretecho

Tijdens je zwangerschap zijn medische echo’s van groot belang om ervoor te zorgen dat alles goed gaat met je baby. Dit is natuurlijk van het hoogste belang. Maar soms wil je gewoon even de tijd nemen om rustig te kijken en te genieten van je ongeboren kindje zonder medische zorgen. Dat is waar een pretecho perfect geschikt voor is. Hier kun je ongedwongen genieten van de mooie momenten tijdens je zwangerschap, zonder de klinische blik van een medische echo.

Een echo maakt gebruik van geluidsgolven die worden uitgezonden en opgevangen door het echosysteem. Deze geluidsgolven worden vervolgens vertaald naar beelden van je kindje.

 

2D-echo

Vanaf week 8 (na je eerste medische echo) tot week 36 kun je een 2D-pretecho laten maken van je baby. Een 2D-echo levert zwart-witbeelden van je kindje op, zonder dieptewaarneming.

 

3D-echo / 4D-echo

Vanaf week 10 tot week 36 kun je een 3D/4D-pretecho laten maken van je baby. Een 3D-echo toont diepte en kleur in het beeld. Een 4D-echo is een bewegende 3D-echo waarmee je kunt zien wat je baby precies aan het doen is in je baarmoeder. Je kunt zelfs momenten vastleggen waarop je baby drinkt, gaapt, duimzuigt of speelt met de navelstreng.

 

Ideale Timing voor een 3D/4D Echo

Tot de 22e week van je zwangerschap is je baby nog perfect zichtbaar in de beelden. Na deze periode wordt je baby groter, en kun je alleen bepaalde delen van je kleintje in beeld krijgen. Als je overweegt om een vroege 3D/4D echo te laten maken, raden we aan dit te doen tussen de 10e en 13e week van je zwangerschap. Na deze periode zal je baby namelijk snel in lengte groeien, waardoor het beeld minder kan worden.

Een vroege 3D/4D echo levert prachtige beelden op van je baby. Het zal je verbazen dat je al bij 10 weken zwangerschap een volledig gevormde baby ziet, compleet met alle details. Als je in verwachting bent van een tweeling, is dit het moment om beide baby’s naast elkaar te zien.

De meest gebruikelijke periode voor een 3D/4D echo ligt tussen de 24e en 28e week van de zwangerschap. Tijdens deze fase krijgt je baby meer onderhuids vet, waardoor het gezicht er voller uitziet. Met 3D/4D echo’s kun je de volledige ontwikkeling van je baby volgen en heb je al een schitterend fotoboek voordat je kleintje arriveert.

 

Advies voor een Tweelingzwangerschap

Als je in verwachting bent van een tweeling, is het verstandig om deze echo eerder te laten maken, tussen de 22e en 24e week. We raden ook aan om voldoende tijd te reserveren voor de echo, omdat het maken van deze beelden bij een tweeling wat uitdagender kan zijn, aangezien er twee baby’s in beeld moeten worden gebracht.