34 weken zwanger

Voor vele zwangere dames is dit het moment dat je met zwangerschapsverlof mag! Misschien vind je het lastig om je werk los te laten en om zo lang weg te zijn. Probeer tijdens je zwangerschapsverlof om contact te houden met de nabije collega’s. Vertel ze af en toe hoe het met je gaat en blijf betrokken bij het bedrijf. Dit zal je rust geven! En die rust heb je nodig, want je baby is hard aan het groeien. Geniet van je zwangerschapsverlof, het is een mooie tijd die je kunt gebruiken om uit te rusten, alles op orde te krijgen en een echte band te gaan vormen met je baby.

Hoe ziet je baby eruit na 34 weken zwangerschap?

Mocht je baby in week 34 ter wereld komen, dan is er een grote kans dat het zal overleven. Dit hoewel je baby pas voldragen is na 37 weken. Vaak is het dan nog wel nodig om de baby in een couveuse te leggen. Natuurlijk is het nog beter als je baby minstens blijft zitten tot de 37e week, al kun jij het af en toe al zat beginnen te worden om zwanger te zijn. In week 34 beginnen de nageltjes aan de vingertoppen van je baby te groeien. Bij jongetjes zullen in deze week ook zijn testikels indalen naar zijn scrotum. Je baby is nu ongeveer 2150 gram en heeft een lengte van ongeveer 45 centimeter. Je baby zal nu niet heel veel meer gaan groeien, het zal vanaf nu nog maar gaan om een paar ons per week.

Hoe voel jij je in week 34?

In deze week kun je veel last beginnen te krijgen van je benen. Je kunt kramp krijgen of last hebben van rusteloze benen. Dit gebeurt omdat je buik heel veel bloed nodig heeft, waardoor er minder bloed naar je benen gaat. Dit kan ook de reden zijn dat je spataderen krijgt, want je bloedvaten worden slapper tijdens de zwangerschap. Het kan helpen om je benen hoog te leggen als je zit, en om vooral geen hoge hakken te dragen. Het is belangrijk dat je goed naar jezelf luistert in deze laatste periode van je zwangerschap. Je kunt misschien heel veel willen regelen, maar stop hiermee zodra je merkt dat je echt te moe wordt. De vermoeidheid kan in deze periode namelijk erg toeslaan. Zodra je dingen gaat regelen als je eigenlijk te moe bent, gaat dit meestal ook niet zo lekker. Houd je rust, er groeit immers een klein mensje in je!

Kalender