Wat bepaalt de kwaliteit van een pretecho?

De kwaliteit van een pretecho is van een aantal dingen afhankelijk. Het is sowieso goed om te realiseren dat geen enkele echo of pretecho hetzelfde is. Dit komt ook omdat geen enkele zwangerschap hetzelfde is. We begrijpen heel goed dat jij je kindje zo goed mogelijk wilt bekijken. Bij pretecho&zo doen we er natuurlijk alles aan om jouw kindje zo goed mogelijk in beeld te krijgen, maar we zijn wel afhankelijk van een aantal factoren. Wat is nu van invloed op een echo? Dat leggen we je hieronder uit.

 

34 WEKEN 3D / 4D PRETECHO

 

Kwaliteiten van de echoscopiste

De apparatuur kan nog zo goed zijn en je kindje kan een perfecte ligging hebben, maar als de deskundigheid van de echoscopiste te wensen overlaat, krijg je nog geen duidelijk beeld. Het is dus belangrijk dat degene die jou helpt veel ervaring heeft met het maken van pretecho’s. Gelukkig hoef jij je daar geen zorgen over te maken bij pretecho&zo. Wij zijn allemaal medisch geschoold en zijn professionele verloskundigen. Wij hebben een schat aan ervaring als het op medische en pretecho’s aankomt. Wij kunnen jou dan ook verzekeren dat wij jouw kindje goed op beeld kunnen krijgen. Althans, als alle andere factoren ook mee willen werken. Bij ons ben je in ieder geval verzekerd van deskundigheid en dat in een gezellige en ongedwongen omgeving.

 

Het apparatuur

Een pretecho laten maken met apparatuur die geen goede kwaliteit levert, wordt erg lastig. Daarom is goed apparatuur erg belangrijk als je goede beelden wilt zien. Wij weten dit als geen ander en werken dan ook met het hoog aangeschreven, academische apparaat de GE Voluson E8. Een innovatief apparaat op het gebied van het maken van echo’s. Hiermee kunnen wij zowel medische echo’s als pretecho’s maken en natuurlijk ook 2D, 3D en 4D echo’s. Aan ons apparatuur zal het dan ook zeker niet liggen.

 

Het vruchtwater

Wil jij graag een mooie 3D of 4D pretecho laten maken? Dan is de hoeveelheid van het vruchtwater bepalend voor de scherpte van het beeld. Hoe meer vruchtwater jij hebt, hoe meer bewegingsvrijheid het kindje heeft. De baarmoederwand zit minder in de weg en dat zorgt ervoor dat we scherpere beelden kunnen maken.

 

De ligging van je kindje

Nog een belangrijke factor voor mooie beelden, is de ligging van je kindje. Het beste is natuurlijk dat jouw kindje met het gezicht naar het echoapparaat ligt. Dan kunnen we namelijk het gezichtje goed zien. Ligt het met de rug naar ons toe, dan kunnen we minder mooie 3D en 4D beelden maken. Helaas is een kindje in de buik niet te sturen en doet het wat hij of zij zelf wilt. Sommige baby’s liggen graag op hun buik en dan hebben wij natuurlijk veel pech. Of een kindje duikt met zijn hoofdje de bekken in, dan kunnen we er helaas ook niet bij. Daarom is het belangrijk, zeker bij een echo na 20 weken, om met een goed gevulde blaas op je afspraak te komen. Dat klinkt misschien niet zo prettig, maar je kunt het beste één uur van tevoren niet meer naar de wc gaan en het liefst nog een halve liter water drinken. Laat je bij ons een geslachtsbepalende echo maken en het kindje ligt niet goed? Dan mag je natuurlijk gratis terug komen.

 

De placenta

Nog een belangrijk onderdeel, de placenta. Deze zit vastgegroeid aan de baarmoeder, maar bij iedereen zit deze anders en op een ander plekje.  Wat voor de bevalling erg belangrijk is, is dat de placenta niet voor de baarmoedermond ligt. Het kindje kan er dan namelijk niet door. Bij de medische echo kijken ze of dit het geval is of niet. De placenta kan ook aan de voorwand zitten en dan zit het voor het gezichtje van je kindje. Als we er dan met het echo-apparaat overheen gaan, zien we dat het gezichtje verstopt zit achter de placenta. Hier kun je niks aan doen, behalve met een volle blaas komen. Gelukkig zijn wij niet voor één gat te vangen en proberen er natuurlijk alles aan te doen om jouw baby zo scherp mogelijk in beeld te krijgen.
Weten wanneer je het beste een pretecho kunt laten maken? Dat lees je hier.