13 weken zwanger – Geslachtsbepaling

In week 13 is het geslacht van je kindje zover ontwikkeld dat we heel regelmatig een geslachtsbepaling kunnen doen, bij ongeveer 98% is het geslacht van het kindje zien. Om hier al betrouwbaar een uitspraak over het geslacht te kunnen doen maken we gebruik van verschillende methoden/technieken.

NUB theorie 13 weken

Bij veel zwangere dames is de “NUB theorie” bekend. Deze theorie kijkt naar de hoek van het geslachtsbotje (tuberkel) dat ieder kindje heeft. Zowel jongens als meisjes hebben voor de 13 weken een uitstekend geslacht. De hoek is alleen bij jongens iets groter dan bij meisjes. Op basis van de NUB theorie kan je een kans voorspelling doen van 75% over het geslacht van het kindje. Vanaf 12 weken gaan jongens en meisjes zich van elkaar differentiëren. Omdat wij de luxe hebben van een hoog gekwalificeerd echo apparaat zijn onze beelden erg duidelijk. Daarbij hebben we onszelf goed getraind door heel nauwkeurig dit specifieke ontwikkelingsverschil te bestuderen vanuit verschillende vlakken/kanten.

Echo baby 13 weken zwangerschap

Onze resultaten van de 13 weken echo’s hebben we maanden lang vergeleken met dezelfde kindjes bij 16 weken. Wij gebruiken de NUB theorie, maar baseren onze uitspraak absoluut niet alleen hierop. Alvorens een uitspraak te doen , zullen we eerst heel secuur het geslachtje goed bekijken vanaf verschillende kanten en onszelf overtuigen. Soms lukt het ons niet een uitspraak te doen, dan kom je natuurlijk kosteloos voor een herhalingsecho.

Trimester

Met week 12 is het eerste trimester van je zwangerschap afgesloten en je gaat nu aan je tweede trimester beginnen waardoor de kans op een miskraam nog minder is geworden. Je babybuikje krijgt nu nog meer vorm en het is goed te zien dat je zwanger bent. Eventuele lichamelijke klachten welke je in het begin van je zwangerschap wellicht had zullen nu grotendeels verdwenen zijn. Over het algemeen zul je weer zin krijgen in eten.

Echo-tip

Echoscopisch is het tussen de 13 en de 17 weken erg leuk om een opname van het kindje te laten maken, vruchtwater neemt namelijk nu sterk toe (dit is gunstig voor de beeldvorming) en kindjes passen nog ruim op het scherm. Erg bijzonder om zo’n klein en toch al zo compleet mensje te zien rondduikelen in je baarmoeder. Vanaf 20 weken wordt dit steeds lastiger, kindjes worden groter maar gaan ook meer “in elkaar” zitten. Om deze reden kiezen veel mensen voor een DVD opname rond dit termijn om het complete kindje te zien spartelen en bewegen en later tussen de 26 en 29 weken om meer te focussen op het gezichtje van het kindje.

Een kijkje in je buik!
Echo baby 13 weken zwangerschap Echo baby 13 weken zwangerschap  Echo baby 13 weken zwangerschap

Wil jij ook zulke mooie beelden van je kindje? Ben jij 13 weken zwanger en wil je graag weten welk geslacht je kindje heeft? Bekijk dan hier de mogelijkheden voor het maken van een geslachtsbepaling echo!