Zwangerschap apps

We zijn tegenwoordig allemaal online en druk in de weer met onze smartphones. Dat verandert niet als we zwanger zijn. Vooral als je met zwangerschapsverlof gaat, heb je zeeën van tijd. We zijn vooral verslaafd aan spelletjes, maar als je levens van Candy Crush op zijn, is een zwangerschap app een goed alternatief. Het leuke is dat je via verschillende apps tips krijgt wat betreft de zwangerschap, inspiratie op kan doen voor namen en bij kan houden hoe je kindje zich ontwikkelt. Het is goed tijdverdrijf, maar het is ook erg handig en interessant. Dat is waarom we een aantal gratis zwangerschap apps hebben uitgezocht die onmisbaar zijn voor alle mama’s in spe!

Zwanger en Zo

Dit is een gratis zwangerschap app waarin je de weken van je zwangerschap kunt volgen. Een 40 weken kalender met mooie illustraties. Daarnaast krijg je ook informatie en adviezen over de voeding die je mag nuttigen tijdens je zwangerschap en die het beste is voor jou en je kind. Handige checklisten, een weeën timer en tips van Mama en Zo maken deze app compleet. Gedurende de hele zwangerschap heb je profijt van deze app.

ZwangerschAppassistent

Met deze app krijg je vanaf dat je vier weken zwanger bent tot twee weken na de bevalling, elke dag een tip van een andere zwangere vrouw, verloskundige of een deskundige. De app is nuttig voor het hele gezin. Ook aanstaande vaders krijgen tips. Met deze app bereken je eenvoudig je bevallingsdatum. Verder kun je jouw eigen afspraken, foto’s en dagboek bijhouden. En staan er handige lijstjes in met spullen die je nodig hebt. Ook deze app is uitgerust met een weeën timer.

50.000 baby names

Zit jij samen met je partner nog in discussie over welke naam jullie je kindje willen geven? Deze app beschikt over genoeg unieke babynamen. Dus ga er goed voor zitten en laat je inspireren door de namen in deze app. Wellicht dat de perfecte naam ertussen zit.

Future baby’s face app

Nieuwsgierig hoe je kindje eruit komt te zien? Download dan deze app. Een hilarische app die door middel van een foto  van jou en een foto van je partner een indicatie geeft van hoe je kindje eruit gaat zien. Kom erachter of jullie baby jouw ogen en mond krijgt of juist die van je partner. Of het daadwerkelijk zo is, valt nog maar te bezien, maar veel lol heb je er wel mee.

WeeënTimer

Beginnen je weeën op gang te komen? Met deze app kun je bijhouden om de hoeveel tijd de weeën komen. Je hoeft alleen maar op de start- en stopknop te drukken. Je weet precies wanneer je de verloskundige moet bellen.

Natuurlijk zijn er ook heel veel apps waar je voor moet betalen. Twee favorieten zijn:

Zwanger.nl

Met deze app check je altijd en overal jouw zwangerschap. Je krijgt handige tips over de zwangerschap en over de baby. Dit is eigenlijk een alles in één app. Het beschikt over een lijst met babynamen, je kunt er to-do lijstjes in maken en je krijgt antwoorden op de meest gestelde vragen over reizen, sport, seks en andere zwangerschapskwaaltjes. Verder krijg je iedere week informatie gebaseerd op jouw bevallingsdatum.

Babyfoon 3G

Deze app geeft je de mogelijkheid om je kindje via jouw telefoon in de gaten te houden. Je moet de app downloaden op twee IOS toestellen. Het ene toestel leg je bij je kindje neer en het andere houd jij bij je. Met deze app kun je ook je kindje op afstand kalmeren, omdat jij niet alleen je kindje hoort, maar het kindje jou ook. Verder kun je foto’s maken om te kijken of je kindje rustig slaapt. Deze app werkt op wifi, 3G, 4G en LTE.
Veel handige apps die jou tips en informatie geven omtrent de zwangerschap. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk tijdverdrijf als je ‘s avonds op de bank zit.