7 musthaves voor iedere zwangere vrouw

In verwachting van een klein babytje? Gefeliciteerd! Een mooie, bijzondere tijd breekt aan. De komende negen maanden zullen in het teken staan van een aantal veranderingen. Natuurlijk het genieten en ook wennen aan de veranderingen van je lijf, de voorbereidingen voor de komst van de kleine en talloze andere dingen. Er zijn een aantal voorwerpen of producten die je kunnen helpen. Benieuwd wat? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1 – Een pincet

Een pincet? Ja, een pincet. Door de gierende hormonen in je lijf veranderen er veel dingen aan je lichaam. Helaas ook minder fijne dingen, zoals het feit dat op de meest gekke plekken zwarte haren verschijnen. Wanneer je een pincet bij hebt, kan je deze ongemakken snel weer verwijderen.

2 – Een maatje meer

Voor eigenlijk al je lingerie geldt dat je deze een maatje groter moet aanschaffen dan normaal. Ga voor katoenen varianten. Deze beschermen beter dan de synthetische varianten.

3 – Factor 50

Zwanger in het voorjaar of de zomer? Gebruik dan factor 50 als je in de zon wil gaan. Zo voorkom je pigmentvlekken in je gezicht.

4 – Gratis spullen

Ga op zoek naar de gratis zwangerschapsboxen die je kunt krijgen, er bestaan er namelijk veel. Zo zijn er pakketten zoals de blije doos, de WIJ Jonge Ouders, Ouders van Nu Zwangerbox en Babybox.

5 – Flesjes water

Wanneer je zwanger bent, heb je steeds vaker dorst. Zorg dus altijd voor een flesje water in je tas. Bedenk wel dat je dan ook vaker naar het toilet moet, dat is wel iets om rekening mee te houden.

6 – Outfits

Voor sommige vrouwen is het een hele opgave om mooie zwangerschapskleding te kopen. Daarnaast zijn ze vaak ook wat duurder dan gemiddeld en kun je ze maar een aantal maanden aan. Houd daar rekening mee en koop dus een paar items waarin je je prettig en fijn voelt en die multi inzetbaar zijn voor meerdere gelegenheden.

7 – Vleesthermometer

Iedere zwangere vrouw weet natuurlijk wat je allemaal wel of niet mag eten, zoals geen rood of rauw vlees. Wil je dus een lekker biefstukje eten, dan moet je hem in zoverre bakken dat hij eigenlijk te taai is om nog lekker te zijn. Het is daarom een goed idee om een vleesthermometer aan te schaffen. Wanneer de kern van je biefstuk tussen de 65 en 70 graden is, mag je het namelijk gerust eten.

Heb je wat aan onze tips? Bij niet beantwoorde vragen mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.