Wanneer pretecho?

 “Wanneer kan 3d echo gemaakt worden?” of “Wanneer kan een echo gemaakt worden tijdens mijn zwangerschap?”, dat is wat we vaak horen. Het kan gedurende de hele zwangerschap, echter is het meest optimaal tussen 26-30 weken.

Eerste echo zwangerschap 6 – 15 weken

Je bent net zwanger en ongerust of er een hartje klopt. Of je bent nieuwsgierig “ Ben ik  van een tweeling zwanger?”. Vanaf ongeveer zes weken zwangerschap is een 2D echo mogelijk. Het hartje kunnen we dan zien kloppen.

Echo 13 weken

Vanaf 13 weken kunnen we meestal al een geslachtsbepaling doen en de start van de zwangerschap in beeld brengen. Alle organen zijn aangelegd en je baby steekt nu alle energie in het groeien. De hoeveelheid vruchtwater begint nu toe te nemen.

Echo 16 weken

Met een 3d echo bij 16 weken is de baby ongeveer 15cm groot en 120gram zwaar. Ondanks dat het nog aan de vroege kant is kan je de eerste bewegingen van je baby al komen bewonderen. Bij een 16 weken echo kan je misschien het mondje zien bewegen, vanaf nu begint je baby namelijk te happen om de ademhalingsbeweging te oefenen.

25-30 weken echo

Bij een 25 weken 3d echo is goed te zien dat de oren steeds meer vorm krijgen, het prulletje is inmiddels ongeveer 32 cm en 560 gram en begint steeds meer geluiden te horen. Hierdoor kan hij/zij soms schrikken of juist rustig worden van geluidjes. Dit is op een 25-30 weken echo een erg mooi gezicht.

30+ weken echo

De baby krijgt steeds minder ruimte, dit maakt het lastig om het babytje als geheel op de 30 weken echo te laten zien. Natuurlijk kan je nog steeds je kindje komen bewonderen en genieten van de jonge spruit!

Twijfel je nog wanneer je het beste een echo kan laten doen? Laat je nummer achter en wij bellen je zsm terug om samen te kijken wat voor jou het beste aanvoelt.