Wil je het geslacht van je kindje weten?
Het is vaak één van de eerste vragen die je krijgt als je zwanger bent. Wil je weten of het een jongetje of een meisje wordt? Dit is een heel persoonlijke keuze. De één kan onmogelijk haar nieuwsgierigheid bedwingen, terwijl de ander graag in het ongewisse blijft. Het schijnt ook dat het vaak de mannen zijn die het heel graag willen weten. Daarnaast heb je nog de keuze of je het gaat vertellen aan je omgeving of dat je het lekker voor jezelf houdt. Of je het nou wel of niet wil weten, het heeft beide zo z’n voor- en nadelen. Er bestaat geen verkeerde keuze en je moet doen wat voor jullie goed voelt.
Voordelen om het geslacht te weten
Er zitten zeker veel voordelen aan om het geslacht te weten. Voor een aantal mensen is het gewoon onmogelijk om 40 weken te moeten wachten en willen het liefst al na dag 1 het geslacht weten. Verder kun je:
-
Gericht babykleertjes kopen. Een stoere mini jeans of juist een liefelijk jurkje? Je hoeft niet langer neutrale kleding te kopen!
-
De babykamer verven en inrichten. Natuurlijk kun je dit ook al doen als je het geslacht niet weet, maar nu kun je de kamer wat meer meisjes- of juist jongensachtig maken.
-
Ontwerp voor het geboortekaartje kiezen.
Het kan ook wat persoonlijker aanvoelen als je weet of het een meisje of een jongen wordt. Je kunt hem of haar bij naam noemen en daarmee wordt je kindje al iets tastbaarder. Wil je het ook aan anderen vertellen? Geef dan een feest ter ere van de onthulling van het geslacht.
Mocht jij echt je nieuwsgierigheid niet de baas kunnen? Bij pretecho&zo kun je al vanaf 13+0 weken een geslachtsbepaling laten doen. Met 13-14 weken is het geslacht in 98% van de gevallen te zien. Ligt het kindje niet zo gunstig en kunnen we het niet zien? Dan maken we een nieuwe afspraak en kom je op onze kosten terug.
Voordelen om het geslacht niet te weten
Niet iedereen zit erop te wachten om bedolven te worden onder de roze of juist blauwe kleertjes. Als het een meisje wordt, wil dat niet meteen zeggen dat je haar alleen maar roze kleertjes aantrekt. Neutrale kleding kan dan juist erg welkom zijn. Er zitten natuurlijk nog meer voordelen aan om het niet te weten:
-
Je kunt samen met je partner gissen naar het geslacht. Niks is zo leuk om na 40 weken lang raden eindelijk het geslacht te weten. Wie had er gelijk?
-
Je moet niet één maar twee namen verzinnen. Ook leuk voor als je kindje later ouder is en vraagt hoe hij of zij had geheten als het een meisje of jongetje was geweest.
De lol die je met je partner hebt in het raden naar het geslacht, weegt op tegen de praktische nadelen. Je kunt je kinderkamer ook neutraal inrichten en zodra je baby geboren is, kun je de kamer aanvullen met accessoires.
Mythes
Toen er nog geen geslachtsbepaling mogelijk was, werden via wijsheden bepaalt of het een jongetje of een meisje werd. Het geeft je natuurlijk geen zekerheid, maar het is wel leuk om te kijken of de wijsheden kloppen.
-
Draag jij je buik naar voren en zie je van de achterkant nauwelijks dat je zwanger bent? Grote kans dat het een jongetje wordt. Zit het meer op de heupen, dan wordt het een meisje.
-
Is je haar dof en krijg je een slechtere huid? Dat is het meisje die je schoonheid aan het afpakken is. Is je haar juist heel glanzend? Dan kun jij je voorbereiden op een jongetje.
-
Je bent in verwachting van een meisje als je veel zoetigheid eet. Een jongetje zorgt ervoor dat je de meest vreemde combinaties eet: augurk met slagroom bijvoorbeeld.
-
Heb jij een doorgetrokken bruine streep op je buik? Dan is het een jongetje!
-
Vraag aan de verloskundige hoeveel slagen per minuut het hartje klopt. Meer dan 140 slagen, dan is het een meisje! Onder de 140 slagen? Bereid je dan maar voor op een jongetje! Je moet dan wel hopen dat je kindje niet aan het slapen is of juist erg actief is, want dit heeft namelijk invloed op de hartslag.