Babyshower organiseren

In Amerika zijn babyshowers al jaren een traditie, maar je ziet deze traditie steeds vaker ook in Nederland. Sinds een paar jaar is het zelfs heel normaal om een babyshower te krijgen als je zwanger bent. Het principe van een babyshower is dat de zwangere vrouw verrast wordt door haar vriendinnen met een leuke middag. Deze middag kun je zo bont maken als je zelf wilt.

Wanneer plan je de babyshower?

Bij het plannen van een babyshower is het belangrijk om te weten dat deze plaats vindt voor de bevalling. Vaak wordt een babyshower zo’n 2 maanden voor de uitgerekende datum georganiseerd. Als goede vriendin van de zwangere dame kies je de groep met meiden die de zwangere zelf graag op de babyshower zou willen zien. Wanneer je weet wie er allemaal willen komen kun je een datum gaan prikken, houd hierbij rekening met een datum dat de zwangere ook kan.

Welke activiteiten horen bij een babyshower?

Als je een groep en een datum hebt kun je gaan kijken wat je tijdens de babyshower zou willen doen. Wil je gewoon een (alcoholvrije)borrel organiseren? Wil je echt activiteiten gaan doen? Of wil je graag met z’n allen iets gaan eten? Er zijn tal van mogelijkheden. Houden jullie van spelletjes? Dan kun je een leuke spelletjesmiddag organiseren. Ben je heel creatief? Dan kun je unieke dingen voor de baby knutselen of een gipsbuik maken. Een gipsbuik is eigenlijk een moderne geboortetegel die je in allerlei varianten kunt maken.

Houden jullie meer van gezellig wat eten? Organiseer dan een lunch of een high tea. Stem wel met iedereen af wat ze ongeveer willen betalen voor de middag. Je kunt kiezen om ergens te gaan lunchen of high tea’en, maar je kunt natuurlijk ook thuis de tafel gezellig versieren en iedereen iets lekkers mee laten brengen.

Wanneer je de babyshower ongeveer 3 maanden voor de geboorte al organiseert kun je ook een 3d of een 4d echo laten maken. Jullie kunnen dan met de hele groep bewegende beelden van het kleine kindje in de buik van je vriendin zien.

Babyshower tips

Vaak wordt er tijdens een babyshower ook een cadeau gegeven aan de bijna uitgerekende vriendin. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar als iedereen het ermee eens is kan het wel leuk zijn om iets te geven. Je kunt er dan voor kiezen om allemaal iets kleins te geven, of om samen een wat groter cadeau te kopen.

Om het feest zo compleet mogelijk te maken is het gezellig om de ruimte waar de babyshower is te versieren. Bij steeds meer winkels heb je leuke roze en blauwe slingers, ballonnen en andere decoraties.