Zwangerschapskalender

 

Elke week in je zwangerschap veranderd er iets met je kindje en jezelf. Als je op de week klikt dan kun je zien wat er zoal veranderd is.

Week 12

Door de vorming van de belangrijkste organen is de basis van je baby’tje al bijna voltooid. De komende periode zullen deze organen zich verder ontwikkelen zodat ze bij de geboorte van je kindje klaar zijn om goed te werken. Ook de reflexen gaan nu beginnen te ontwikkelen waardoor vingertje…

Week 13

Echoscopisch is het tussen de 13 en de 17 weken erg leuk om een opname van het kindje te laten maken, vruchtwater neemt namelijk nu sterk toe (dit is gunstig voor de beeldvorming) en kindjes passen nog ruim op het scherm. Erg bijzonder om zo’n klein en toch al zo compleet mensje te zien ro…

Week 14

Week 14 van je zwangerschap is aangebroken, er gebeuren weer een aantal nieuwe dingen. Lees hier wat je kunt verwachten.

Week 15

Week 15 van je zwangerschap is aangebroken. Deze week is je kindje officieel geen embryo meer, maar een foetus.

Week 16

In week 16 maakt je baby weer een hoop ontwikkelingen door, zo gaat het gehoor langzaam werken en begint je baby te luisteren naar je stem.Wil je meer weten? Lees hier alles over week 16.

Week 17

Je baby groeit hard deze week. Ben je benieuwd wat er nog meer veranderd tijdens deze week? Lees hier dan alles over week 17.

Week 18

De baby is ondertussen uitgegroeid tot een klein mini mensje van ongeveer 20 centimeter. Benieuwd wat er nog meer veranderd deze week? Lees hier alles over week 18 van je zwangerschap.

Week 19

Week 19 brengt uiteraard ook weer veranderingen met zich mee. Zo krijgt je kindje misschien wel haar deze week en jij krijgt misschien wel steeds meer honger. Lees hier meer.

Week 20

Hier lees je alles over week 20 van je zwangerschap.

Week 21

Je baby is ondertussen al een echt mensje, je bent over de helft van je zwangerschap. Hier lees je alles over week 21.

Week 22

Je baby is een echte ontdekkingsreiziger en krijgt gevoel in zijn vingertoppen. Hiermee voelt hij aan zijn gezichtje. In jouw omgeving verandert er erg veel en je komt steeds meer aan. De echte nesteldrang begint nu ook de kop op te steken.

Week 23

De oren van je kindje zijn zich verder aan het ontwikkelen. Hij of zij hoort jouw stem en de muziek die je draait. Jouw lichaam blijft ook veranderen. Je lichaam bereidt zich namelijk voor op de komst van je baby.

Week 24

Je kindje wordt steeds zwaarder. De hersenen groeien en de smaakpapillen beginnen zich te ontwikkelen. Het is goed dat je blijft bewegen, dit kan veel zwangerschapskwaaltjes voorkomen.

Week 25

In week 25 krijgt je kindje steeds minder plaats. Het hartje van je kindje klopt twee keer zo hard als dat van jou. Jij bent baas over je eigen lichaam en bepaalt zelf of mensen aan je buik mogen komen. Je kunt ook last krijgen van voorweeën.

Week 26

In week 26 begint het kindje met het ontwikkelen van de stembanden en maakt hij of zij melanine aan. Dit zorgt straks voor de kleur van de ogen. Jij kunt ondertussen niet meer om je buik heen. Het is mogelijk dat je last krijgt van voorweeën. Lees hier wat je nog meer te wachten staat in …

Week 27

In week 27 zit je over de helft en kun je langzaam beginnen met aftellen! Je wordt steeds zwaarder. Zorg dat je gezond blijft eten, dan raak je de zwangerschapskilo’s eerder kwijt. Je kindje groeit niet veel meer in de lengte. Hij of zij is vooral bezig om zwaarder te worden.

Week 28

In week 28 ga je het schoppen van je kindje nog beter voelen. Je begint aan je derde trimester. Grote kans dat je meer kwaaltjes gaat krijgen.

Week 29

Je bent nu in week 29 van je zwangerschap. Je kindje wordt steeds zwaarder. Zorg dat je de goede voedingstoffen binnen krijgt.

Week 30

Wat kun je allemaal verwachten in week 30 van je zwangerschap? Je leest het hier.

Week 31

Je bent 31 weken zwanger. Wat merk je allemaal en hoe staat het met de ontwikkeling van je baby? Je leest het hier.

Week 32

Als je 32 weken zwanger bent, komt de bevalling steeds dichterbij. Ben jij er al op voorbereid?

Week 33

In week 33 kun je de schopjes van je baby steeds harder voelen. Zo zijn er nog meer dingen die je merkt in deze week. Je leest ze hier.

Week 34

Vanaf week 34 mogen veel vrouwen met zwangerschapsverlof. Het zal nu niet lang meer duren!

Week 35

Welke ontwikkelingen maken jij en je baby door in deze week? Lees snel verder.

Week 36

Als je 36 weken zwanger bent, heb je echt nog maar een paar weken te gaan. Je zwangerschap zit er bijna op!