Zwangerschapskalender

Elke week in je zwangerschap verandert er iets met je kindje en jezelf. Je leest er alles over in onze zwangerschapskalender! Als je op de week klikt dan kun je zien wat er zoal veranderd is.

Week 12 Door de vorming van de belangrijkste organen is de basis van je baby’tje al bijna voltooid. De komende periode zullen deze organen zich verder ontwikkelen zodat ze bij de geboorte van je kindje klaar zijn om goed te werken.
Lees meer
12
13
Week 13 Echoscopisch is het tussen de 13 en de 17 weken erg leuk om een opname van het kindje te laten maken, vruchtwater neemt namelijk nu sterk toe (dit is gunstig voor de beeldvorming) en kindjes passen nog ruim op het scherm.
Lees meer
Week 14 Week 14 van je zwangerschap is aangebroken, er gebeuren weer een aantal nieuwe dingen. Lees hier wat je kunt verwachten.
Lees meer
14
15
Week 15 Week 15 van je zwangerschap is aangebroken. Deze week is je kindje officieel geen embryo meer, maar een foetus.
Lees meer
Week 16 In week 16 maakt je baby weer een hoop ontwikkelingen door, zo gaat het gehoor langzaam werken en begint je baby te luisteren naar je stem.
Lees meer
16
17
Week 17 Je baby groeit hard deze week. Ben je benieuwd wat er nog meer veranderd tijdens deze week? Lees hier dan alles over week 17.
Lees meer
Week 18 De baby is ondertussen uitgegroeid tot een klein mini mensje van ongeveer 20 centimeter. Benieuwd wat er nog meer veranderd deze week?
Lees meer
18
19
Week 19 Week 19 brengt uiteraard ook weer veranderingen met zich mee. Zo krijgt je kindje misschien wel haar deze week en jij krijgt misschien wel steeds meer honger.
Lees meer
Week 20 Je kindje heeft nu ongeveer de grootte van een banaan en ontwikkelt zich snel. Verder is je kindje een echte actieveling en maakt ongeveer 200 bewegingen per dag.
Lees meer
20
21
Week 21 Je baby ziet er al uit als een echt mensje. Alle vormen op het gezichtje kloppen en ook de verhoudingen van het lichaampje zijn juist. Het kindje is vooral bezig met zwaarder worden.
Lees meer
Week 22 Je baby is een echte ontdekkingsreiziger en krijgt gevoel in zijn vingertoppen. Hiermee voelt hij aan zijn gezichtje. In jouw omgeving verandert er erg veel en je komt steeds meer aan.
Lees meer
22
23
Week 23 De oren van je kindje zijn zich verder aan het ontwikkelen. Hij of zij hoort jouw stem en de muziek die je draait. Jouw lichaam blijft ook veranderen. Je lichaam bereidt zich namelijk voor op de komst van je baby.
Lees meer
Week 24 Je kindje wordt steeds zwaarder. De hersenen groeien en de smaakpapillen beginnen zich te ontwikkelen. Het is goed dat je blijft bewegen, dit kan veel zwangerschapskwaaltjes voorkomen.
Lees meer
24
25
Week 25 Het hartje van je kindje klopt twee keer zo hard als dat van jou. Jij bent baas over je eigen lichaam en bepaalt zelf of mensen aan je buik mogen komen. Je kunt ook last krijgen van voorweeën.
Lees meer
Week 26 In week 26 begint het kindje met het ontwikkelen van de stembanden en maakt hij of zij melanine aan. Dit zorgt straks voor de kleur van de ogen. Jij kunt ondertussen niet meer om je buik heen. Het is mogelijk dat je last krijgt van voorweeën.
Lees meer
26
27
Week 27 In week 27 zit je over de helft en kun je langzaam beginnen met aftellen! Je wordt steeds zwaarder. Zorg dat je gezond blijft eten, dan raak je de zwangerschapskilo’s eerder kwijt. Je kindje groeit niet veel meer in de lengte. Hij of zij is vooral bezig om zwaarder te worden.
Lees meer
Week 28 In week 28 ga je het schoppen van je kindje nog beter voelen. Je begint aan je derde trimester. Grote kans dat je meer kwaaltjes gaat krijgen.
Lees meer
28
29
Week 29 Je bent nu in week 29 van je zwangerschap. Je kindje wordt steeds zwaarder. Zorg dat je de goede voedingstoffen binnen krijgt.
Lees meer
Week 30 Als je 30 weken zwanger bent, ben je al erg ver in je zwangerschap. Je hebt nog maar 10 weken te gaan en de klok begint nu echt te tikken! Niet alleen je baby maakt deze week veel veranderingen door, ook jijzelf.
Lees meer
30
31
Week 31 Je bent 31 weken zwanger! Het einde van je zwangerschap komt nu langzaamaan echt dichterbij. Je kunt al uit gaan kijken naar je zwangerschapsverlof; een heerlijke periode voor een zwangere vrouw.
Lees meer
Week 32 Als je 32 weken zwanger bent, komt de bevalling steeds dichterbij. Ben jij er al op voorbereid?
Lees meer
32
33
Week 33 In week 33 kun je de schopjes van je baby steeds harder voelen. Zo zijn er nog meer dingen die je merkt in deze week. Je leest ze hier.
Lees meer
Week 34 Vanaf week 34 mogen veel vrouwen met zwangerschapsverlof. Het zal nu niet lang meer duren!
Lees meer
34
35
Week 35 Als je 35 weken zwanger bent, is je baby eigenlijk bijna helemaal af! Zelfs de organen zijn volledig ontwikkeld. Natuurlijk blijft je baby gemiddeld nog 5 weken zitten.
Lees meer
Week 36 Als je 36 weken zwanger bent, heb je echt nog maar een paar weken te gaan. Je zwangerschap zit er bijna op!
Lees meer
36